Dublin – Dag 1

Trots att det har varit en resdag så har vi hunnit med förvånansvärt mycket. Hittills är vi glatt överraskade, framför allt gällande människorna i Dublin. Vårt boende är en liten lägenhet via Airbnb, som vi för övrigt är väldigt nöjda med. För att få ett bättre pris så tog vi ett boende i ett område som var lite utanför det som verkar vara det centrala Dublin och turistområdet. Men att det ändå var gångavstånd till det som vi önskar besöka.

Att hitta boendet

Det lite mer avskiljda läget gjorde att det var lite svårare att hitta till lägenheten. Det går många bussar från flygplatsen in till Dublin, vilket är suveränt. De går dock lite olika turer så det tog en stund innan vi lyckades hitta den buss som gick till vårt område. Det visade sig också att vi hade svårt att förstå systemet för hur gatunamn och husnummer fungerar i Dublin. Så vi vandrade runt med våra telefoner i händerna och såg väl förmodligen sådär turistigt vilsna ut.

Detta ledde dock till vårt första mycket positiva intryck. Inom 10 minuter hade två separata personer stannat och frågat om vi behövde hjälp. Den ena gjorde till och med noggranna granskningar av bilden som vi hade på huset och följde oss längs den gatan som huset skulle finnas på för att hjälpa oss att hitta rätt. Det här ingenting som någon av oss tidigare har upplevt varken i storstad eller i mindre samhällen. Att två främmande personer är så engagerade att hjälpa främmande människor. Så hittills är vårt intryck ytterst positivt, särskilt av dublinborna.

Efter vår ofrivilliga rundtur i området där vi bor så inspekterade vi rummet och vilade lite. Det är intressant att även när en resa är kort, från Sverige till Dublin är ju faktiskt inte särskilt många restimmar, så är man ändå ofta trött. På grund av att vi åkte relativt tidigt så hade vi ändå ganska gott om tid att vila och sedan ändå tid att gå ut och äta.

Guinness – ett måste i Dublin

Självklart tog vi den obligatoriska Guinnessen och passade också på en liten pub som vi tyckte såg typiskt irländsk ut. Inne på puben var det otroligt mysigt och vad jag tror är vad man oftast ser på en typisk pub här, inkl en trubadur som spelade irländsk musik. Vi valde att äta middag där och jag måste säga att även det var glatt det överraskande. Det såg inte ut som ett ställe där jag i vanliga fall skulle ha valt att äta men jag tycker att det hör till upplevelsen att äta på puben. Många av rätterna verkade vara irländska varianter av husmanskost. Den glada överraskningen var att det faktiskt smakade som bra hemlagad mat, väldigt gott och mycket uppskattat från vår sida. Efter en efterrättsGuinness gick vi tillbaka till lägenheten för att samla krafter inför morgondagens sightseeing.