Dublin – Dag 3

Efter gårdagen var vi något förvånade över att Dublin är förvånansvärt litet. Inte på ett dåligt sätt, utan bara oväntat hur mycket vi hann se under gårdagen. Vi förväntade oss att vi skulle ha massor kvar av det vi ville göra och se idag men så var inte fallet.

Guinness Store House

Så dagens aktivitet var en tur på Guinness Store House. Det var faktiskt väldigt trevligt. Det kändes turistigt förstås, som såna saker ofta gör och stundvis var vi som en skock får som föstes runt. Vi tyckte det var intressant att lära oss mer om ölen och även Guinness historia, det har betytt mer för Dublin och Irland än jag har förstått. Turen gav perspektiv och viss förklaring till irländarnas kärlek till Guinness. Om än att det var kanske en aning för hypat och att man gav lite väl mycket cred till ett ölmärke (det kommer jag förmodligen få äta upp en dag).

Det bästa med turen är att man får avnjuta en Guinness (förmodligen den färskaste man kan få) på den högsta platsen i Dublin. Utsikten därifrån är väldigt fin och helt klart sevärd. Tyvärr var det mycket folk så vi valde att inte stanna. Annars hade vi med glädje tagit en öl till och bara njutit av utsikten. På det stora hela tycker jag att Guinness Store House är värt ett besök.

Bad Bob’s

Efter rundturen gick vi till Bad Bob’s, som ligger på samma gata som Temple Bar. Över Bad Bob’s är helt klart värt ett besök. Många olika sorters öl, fler olika lager, IPA och stout. Vi gick in för en öl på eftermiddagen men det slutade med att vi stannade hela kvällen. De har också mat, vi åt fish and chips och den var med råge tröst för gårdagens tråkiga variant. Maten var riktigt god och de hade också trubadurer/sångare som var förvånansvärt bra för att vara på en pub. Den får höga betyg på allt. Åker vi någonsin tillbaka till Dublin kommer vi definitivt gå dit igen.