Rom – Dag 1

Vi har nu landat i Rom, och är en så länge kär i staden. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg Är det vanligt med en annorlunda form av hotell i Italien. Det är ofta omgjorda lägenheter. Vi har vårt rum, likt ett vanligt hotellrum med säng, förvaring, tv mm. Det som saknas är toalett i anslutning till rummet. Sedan finns det gemensamma ytor i form av en hall, kök och badrum. Jag tror att ett rum har en suite, d.v.s. eget badrum. Resterande rum delar alltså toalett. Åtminstone jag associerar det här mer med vandrarhem än med hotellvistelse. När vi hittat till huset där lägenheten låg möttes vi av ägaren utanför porten, han släppte in oss och lämnade över nycklarna. Det fanns alltså ingen annan personal. Återigen något som jag associerar mer med t.ex. Airbnb än att bo på hotell.

Med det sagt var vi överlag väldigt nöjda med boendet. Ägaren var trevlig och visade hur allt fungerar. Rummet och resten av lägenheten är fräsch och huset är fint och har en charmig innergård. Jag vet inte om vi hade tur men vi har ännu inte sett någon annan gäst i lägenheten. Hotellet (lägenheten) har dessutom ett bra läge, vi bor bara några minuter från Vatikanen. Så hittills känns det som ett bra beslut och väldigt prisvärt.

Jag vet inte hur det är att bo i andra områden men vid Vatikanen är det väldigt trevligt. Det verkar lugnt och det finns många restauranger och caféer i området. Det är dessutom nära till en gata som verkar ha många butiker.