Rom – Dag 2

Rom är verkligen helt fantastiskt. Vi har ätit så otroligt god mat och redan sett exceptionellt vackra hus och byggnader. Jag antog att jag skulle gilla det italienska köket, men det är t.o.m. bättre än jag förväntade mig. Det vill inte säga lite för mina förväntningar var skyhöga. Vi har hittills testat pizza så klart och självklart även pasta. Drycken har hittills varit i klass med maten. Både vin och öl har varit väldigt smakrika och passat bra till maten. Framför allt har kaffet varit helt enastående. 

Idag tog vi spårvagnen in mot centrala Rom. Där vandrade vi runt på stora maffiga gator såväl som charmiga gränder. Vi besökte flera historiska platser och monument, bl.a. Fontana di Trevi och självklart Colosseum. Det är nästan ofattbart hur stora byggnaderna och monumenten faktiskt är. Jag fick nästan svindel när jag stod vid Colosseum. Extra anmärkningsvärt är att allt byggdes långt innan maskiner som vi använder idag fanns. För att inte tala om alla detaljer och utsmyckningar som karvats ut med så noggrann precision. Det ligger sån extrem arbetskraft bakom dessa byggnader att det är hissnande. Helt makalöst!

Bästa carbonaran

När vi promenerat runt ett tag bestämde vi oss för att äta en sen lunch. Vi var mitt bland turistkvarteren så vi tvekade först med tanke på hur turistmat brukar vara. Men vi var hungriga och vi hittade en restaurang på en sidogata som såg trevlig ut och hade lediga platser. Så vi satte oss ned och beställde pasta carbonara. Tur var väl det för vi serverades den bästa pasta carbonaran någon av oss någonsin har smakat. Pastan var helt fantastisk och carbonara den var krämigare och smakrikare än jag kunnat drömma om. Priset var relativt högt för portionsstorleken då det var en primi, men det var inte dyrt för en lunch. Framförallt var det väldigt prisvärt! För den smaken hade det kunnat kosta betydligt mer och ändå varit prisvärt.

Så man kan säga att idag har minst sagt varit en toppendag.