Rom – Dag 3

Vi började dagen började med frukost på ett typiskt italiensk café, med en kaffe och cornetti. Jag visste inte vad cornetti var tidigare, jag tänkte på Cornetto (glassen från GB) men det är verkligen inte samma sak. Cornetti ser ut som den franska croissanten, d.v.s. formad som en halvmåne. Den är också gjord på smördeg så den har samma härliga frasighet som en croissant. På cafét vi åt frukost på fanns det många olika varianter. Det fanns söta och salta, vissa med fyllning, andra med pålägg och några utan endera. Jag valde en cornetti med grövre mjöl, fröer och honung. Den var så fantastiskt god! I och med att det var lite fröer kändes den också lite matigare än en croissant. 

Shopping

Dagen fortsatte med shopping. Inte för att vi var ute efter något särskilt utan mer som fönstershopping. Jag hittade en väskbutik med lite annorlunda designer och festliga färger. Jag köpte en stora väska som hade en mellanväska och en liten väska inuti. Priserna var fullt överkomliga och det var rea så jag fick tre väskor till priset av en.

När vi spatserat runt i kvarteren ett tag hamnade vi plötsligt på Piazza di Spagna. Solen sken och det var väldigt fridfullt med den porlande fontänen, trots alla människor runt omkring. Det fanns flera matställen i närheten så vi köpte varsin låda pasta med sås. Till och med den pastan var fantastisk. För oss som älskar pasta är det här verkligen en suveränt land. Jag skulle kunna komma tillbaka till Rom bara för att äta.

Efter att ha vandrat runt och sightseeingat hela dagen var vi så trötta på kvällen så vi orkade inte gå på en riktig restaurang. Istället köpte vi pizza i vad som såg ut som pizzerians variant av korvmoj. Stället hade väldigt bra betyg så vi ville gärna testa att äta där, vi blev inte besvikna. Pizzan var supergod. En mycket bra avslutning på en mycket bra dag.