Rom – Dag 4

Idag är det söndag så vi passade på att besöka Vatikanen. Vi har varit hit ett par svängar tidigare under helgen eftersom vi bor så nära. Idag var det dock extra speciellt då det är söndag och därmed gudstjänst. Påven var där, jag vet inte om han är där varje söndag, men det var lite häftigt. Inte för att någon av oss är religiösa, men likväl. De andra besökarna var desto mer hängivna. Vi gick förbi första gången ganska tidigt och då var redan Petersplatsen i stort sett full av människor. Vi mötte människor från alla håll som vallfärdade mot St Peterskyrkan.

Det har varit kö in till kyrkan varje dag vi varit här, så vi har inte valt att gå in. Men idag var det något helt annat, det var verkligen fullsmockat med människor. Vi har också sett fler nunnor än trodde vi skulle se under loppet av hela våra liv. Det är otroligt hur hängiva människor är. Med många människor följer också säkerheten, vi har sett väldigt många av Vatikanens poliser idag. 

Dagen har inte varit en lika spektakulär upplevelse som de andra dagarna här. Men likväl minnesvärd. Nu ska vi hitta en trevlig restaurang att äta middag på. Idag har vi lite mer energi än igår så vi ska tänkte ta en lång middag. Vi måste passa på medan vi är här, snart är den här goda maten ett minne blott. Jag tror dock inte att det är sista gången jag är i Italien. Jag är redan sugen på att åka hit igen.